VELİLER ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI

ARALIK 2023

Yarışma Şartları

1. Yarışmanın Tanımı;

Komisyon tarafından belirlenen kitaptan yine komisyon tarafından belirlenen sorularla daha sonra belirlenecek sınav merkezinde velilere yönelik olarak yapılacaktır.

Yarışma Sınavı:

Kitap okuma yarışmasından ödül almaya hak kazanacak velileri belirlemek için yarışma kitaplarından yapılacak bilgi ölçme sınavıdır. Aynı zamanda kitaba dayalı anlamaya ve yorumlamaya dayalı sorulara da yer verilecektir.

-Yarışma 220 kontenjanla sınırlıdır. Fazla talep gelmesi durumunda sınava kabul edilmeyecektir.

-Sınava geçerli bir mazeretle dahi olsa katılamayanlar için telafi sınavı olmayacaktır.

- Komisyon tarafından belirlenen sorular sorulacaktır.

- Yarışmacıların sıralaması çoktan seçmeli test ile belirlenecektir.

- Yarışmada 50 soru sorulacaktır.

- Yarışma sınavı süresi 60 dakika olacaktır.

- Yarışma sınavında 4 yanlış bir doğru soruyu götürecektir.

- Yarışma başvurusu ve sürece ilişkin duyurular https://cizreataturkio.meb.k12.tr/web sitesi ve cizreataturkilkokulu1965 instagram sayfalarından yayınlanacaktır.

2. Yarışmanın Amacı:

1.      Velilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak

2.       Gelişen ve değişen dünyada çocuk yetiştirme konusunda velilerin güncel akademik bilgileri ve uzman görüşlerini öğrenmesini sağlamak

3.       Çocuk eğitimi konusunda velilerde farkındalık sağlamak

4.       Kitap okuma sürecine ailelerin de katılımını sağlamak

5.       Öğrencinin aileleri ile iş birliğini güçlendirerek okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği temin etmek

6.       Okuma aracılığı ile kelime hazinelerinin zenginleşmesini sağlamak

7.       Türkçeyi doğru kullanma ve okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmek

8.       Okul-veli ilişkilerini güçlendirmek

3.Yarışma Düzenleme Kurulu;

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması düzenleme kurulu aşağıda ismi ve görevi yazılı kişilerden oluşmaktadır.

SINAV YÜRÜTME KOMİSYONU

1. Hasan TOLUK                                  Okul Müdürü

2. Nezahat GÜNEY                         Müdür Yardımcısı

3. Ramazan ACU                            Müdür Yardımcısı

4. İhsan SEÇEN                               Müdür Yardımcısı

5. Yusuf GÜRLEK                           Okul Psikolojik Danışmanı

6. Ali YALÇIN                                  Okul Psikolojik Danışmanı

7. Muzaher AYDOĞDU                Okul Psikolojik Danışmanı

4. Yarışma Sınavı Merkezi: Cizre Atatürk ilkokulu Binası

SINAVIN UYGULANMASI

Veli Sınavı : 14 Ocak 2024 Pazar saat: 14.00

YARIŞMAYA ESAS TEŞKİL EDEN KİTAP

KİTABIN ADI

YAZAR

YAYINEVİ

ÇOCUĞUM NE İSTER?

SEDA MORALIGİL

Kişisel Yayınlar

5. YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI, BAŞVURU ve KATEGORİLER

1.Yarışmaya Katılım Genel Bilgileri

v Yarışmaya okulumuz ilkokul ve anaokulu kısmında eğitim gören çocuğu bulunan velilerden biri (anne veya baba) katılabilir. (Başvurular şahsen yapılacaktır.)

v Cizre Atatürk ilkokulu ve anaokulu kısmında öğrencisi bulunmayan veliler sınava katılamaz.

v Velilerin kendileri dışında ailelerinden/akrabalarından biri sınava katılamaz.

v Velimiz olan öğretmenlerimiz sınava katılamazlar.

v Sınava katılım ve yarışma kitabı ücreti 50 TL’dir ve kayıt esnasında verilmesi gerekir.

v Yarışmaya başvuru Rehberlik servisinde Yusuf GÜRLEK ve Ali YALÇIN öğretmenlerimize isim yazdırılarak yapılabilecektir.

6. YARIŞMA TAKVİMİ

SIRA NO

FAALİYET

TARİH

1.

Başvuruların Yapılması

18-22 ARALIK 2023

HAFTA İÇİ

2.

Sınav Tarihi

14 OCAK PAZAR SAAT 14.00

3.

Sonuçların Açıklanması

18 OCAK PERŞEMBE

4.

Ödül Töreni

6. YARIŞMANIN ŞEKLİ ve DİĞER HUSUSLAR

1. Yarışma yazılı olarak sorulan çoktan seçmeli sınavlarla yapılacaktır.

2. Veliler için 50 soru Sınav süresi 60 dakika

3. Yarışma sınavının başlangıcından itibaren ilk 10 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak (sonrasında ek süre verilmeyecek) ve ilk 30 dakika içerisinde hiçbir yarışmacı dışarı

bırakılmayacaktır. İlk 30 dakikanın ardından isteyenler dışarı çıkabilecek, son olarak yarışma alanında sınav bitimine kadar en az 2 kişi kalacaktır.

4. Sorular, adı geçen kitabın okunup anlaşılma düzeyini ölçmeye yönelik olup, cevaplarda kitap eksenli değerlendirilmelidir.

5. Soru kitapçıkları sınav sonrasında yarışmacıya verilmeyecektir.

6. Sınav gözetmenleri okul idaresi tarafından belirlenip görevlendirilecektir.

7. Sonuçlar https://cizreataturkio.meb.k12.tr/ web sayfası, cizreataturkilkokulu1965 instagram sayfalarından ve sınıf Whatsapp gruplarından ilan edilecektir.

8. Sınav sonuçları 4 yanlış bir doğruyu götürdükten sonra net sıralamasına göre yapılacaktır.

9. Ödül alma sıralamasında aynı dereceyi paylaşan yarışmacı sayısı birden fazla olması durumunda veya aynı dereceyi paylaşan veliler arasında eşitlik durumunda öğrenim durumu düşük olan veli birinci olacaktır. Velilerin öğrenim durumu aynı ise doğum tarihi küçük olan yine aynı ise kura ile belirlenecektir.

10. Yarışma Sınav Merkezi Kurulu, yarışma sınav süresi içerisinde kuralların ihlal edilmesi halinde yarışmacıların yarışmaya devam edip etmemesine veya yarışma dışı bırakılmasına tutanak tutarak karar verme konusunda yetkilidir. Soruların ve belirsizliklerin çözümünde,

gerekli görülen durumlarda şartname, program, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü kural ve organizasyon değişikliklerinde Sınav Komisyonu yetkilidir.

Düzenleme kurulu uygun gördüğü takdirde yarışmanın iptaline, ertelenmesine veya sınav merkezinin sınavının iptaline karar verebilir. Tüm duyuru ve bilgilendirmeler https://cizreataturkio.meb.k12.tr/web sayfası ve cizreataturkilkokulu1965 instagram  web sayfalarından bilgi ve duyuru başlığı altında takip edilebilir.

11. Yarışmacılar ödüllerini belirtilen tarihte törenle alacaklardır.

DERECE

ÖDÜLLER